Een laatste groet aan Jos Gillessen


De eerste kennismaking van Jos met carnavalsvereniging “d’r Ouwe Voesbalsjong” was in 1987.
In dat jaar werd Jos namelijk als Jos de tweede uitgeroepen tot de 28e prins carnaval van voetbalvereniging RKTSV.

Twee jaar later in 1989 trad Jos toe tot de Raad van Elf en weer een jaar later in 1990 nam hij de functie van penningmeester van de carnavalsvereniging op zich.

Jos zou dit jaar zijn 3×11 jarig jubileum van de Raad van Elf hebben gevierd. Dit jubileum kon helaas niet uitbundig worden gevierd omdat in verband met de coronamaatregelen alle carnavalsactiviteiten waren afgelast. Komend jaar in 2022 zou Jos een tweede jubileum hebben gevierd, namelijk voor het feit dat hij 3×11 jaar lang met veel enthousiasme de functie van penningmeester had ingevuld. Helaas heeft het allemaal niet zo mogen zijn.

Naast het bewaken van de financiën was Jos ook verantwoordelijk voor het samenstellen van het artiestenprogramma, het onderhouden van de contacten met de artiesten en het regelen van de contracten. Door de grote inbreng hierbij van Jos hebben veel bekende artiesten op de bühne gestaan tijdens de jaarlijkse carnavalsavond, waardoor deze avond grote bekendheid kreeg tot zelfs ver buiten Kerkrade.

Daarnaast had Jos elk jaar weer prima ideeën en initiatieven voor de invulling van de seizoensafsluiting met halfvasten en de midzomeraktiviteit van de carnavalsvereniging. Kortom: Jos was de grote organisator en regelneef binnen de carnavalsvereniging.

Een sprekend voorbeeld hiervan is dat Jos dit jaar op vrijdag 5 februari, de dag dat de carnavalsavond eigenlijk zou plaatsvinden, alle leden van de carnavalsvereniging persoonlijk bezocht en iedereen verraste met een klein drank- en levensmiddelenpakket als pleister op de wond voor het feit dat de carnavalsavond dit jaar niet door ging.

Tijdens de jaarlijkse carnavalsavond stond de president steeds in de schijnwerpers tijdens het presenteren van de avond, maar de rol van Jos tijdens deze avond was vele en vele malen belangrijker. Jos zorgde namelijk achter de coulissen ervoor dat de hele avond op rolletjes liep, alle artiesten en gastverenigingen volgens het afgesproken tijdstip op de bühne stonden en dat er geen gaten in het programma vielen.

En waren er tijdsproblemen in het programma dan wist Jos dit altijd met zijn tact en improvisatievermogen op te lossen.

Wanneer Jos tijdens de carnavalsavond met een grote glimlach op zijn gezicht aan de zijkant van de bühne stond te genieten, dan wist iedereen op de bühne dat Jos alles volledig onder controle had en dat het alweer een topavond zou worden.

Ruim twee weken geleden was de jaarlijkse midzomeraktiviteit. Deze activiteit was zoals ieder jaar weer perfect door Jos geregeld. Na afloop hiervan hebben wij Jos hiervoor nog bedankt en gedag gezegd, totaal niet vermoedende dat dit een definitief afscheid zou zijn.

Jos was een onmisbare schakel binnen de carnavalsvereniging, die nu een hele grote leegte achterlaat. De carnavalsavonden zonder Jos zullen nooit meer worden zoals ze zijn geweest.

Jos, bedankt voor alles. Jij hebt een groot en heel belangrijk aandeel gehad in de bloei en groei van onze carnavalsvereniging. Jij hebt een onuitwisbare indruk achter gelaten. Wij zullen je missen en nooit vergeten.

Rust zacht.

Wij nemen met heel veel verdriet afscheid van jou met een allerlaatste carnavalsgroet: Jos ALAAF!

 

Prins Leon I, Raad van Elf, Senatoren en dames van carnavalsvereniging “d’r Ouwe Voesbalsjong” RKTSV

5 antwoorden naar “Een laatste groet aan Jos Gillessen”

  1. Heel veel sterkte en kracht voor zijn gezin. Ook sterkte voor jullie als vereniging, als ik het verhaal lees was hij een heel belangrijk persoon binnen de vereniging die iedereen kende en een groot hart voor de vereniging had.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.